Aktualności

Sól kuchenna w chorobach układu krążenia

Sól kuchenna w chorobach układu krążenia

Polska zajmuje jedno z czołowym miejsc na świecie pod względem ilości spożywanej soli na dobę. Jak podają różne badania ilość spożywanej soli w Polsce to około 14 g/dobę, podczas gdy dzienne spożycie nie powinno przekraczać 5 g.

“Ja Pacjent”

“Ja Pacjent”

Pod takim hasłem odbyła się 10 lutego piąta już debata Medycznej Racji Stanu, think – tanku założonego 3 lata temu przez: ISP PAN, PUO i KLRwP i Green Communication z myślą o prowadzeniu systematycznego dialogu o kondycji zdrowotnej Polaków z decydentami oraz przedstawicielami najbardziej opiniotwórczych instytucji i środowisk

Posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Cukrzycy

Posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Cukrzycy

Dnia 12 lutego, w nawiązaniu do Światowego Dnia Chorego, na łączonym posiedzeniu Zespołu Parlamentarnego ds. Zdrowia Publicznego i Zespołu Parlamentarnego ds. Cukrzycy obradowano nad efektywnymi sposobami prowadzenia działań profilaktycznych w społeczeństwie

Toast na zdrowie

Toast na zdrowie

Chorując na cukrzycę warto alkohol spożywać w umiarkowanych i kontrolowanych ilościach

Skip to content