Wiosny Ludów 77, 02-495 Warszawa

22 668 47 19

sekretariat@diabetyk.org.pl

Przekaż swój 1,5% naszej organizacji. Prosto. Szybko. Za darmo.

  1. Start
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Odżywianie
  6. /
  7. Odżywianie w sezonie zimowym...

Odpowiednio zbilansowana dieta to fundament zdrowego stylu życia. Większe spożycie owoców, warzyw oraz ograniczenie cukru, tłuszczów trans i soli odgrywają istotną rolę w zachowaniu zdrowia i witalności.

Zimowe miesiące to czas warzyw i przypraw, które nie tylko rozgrzeją, ale także wzbogacą naszą dietę o niezbędne składniki odżywcze.

Regularne posiłki z dodatkiem rozgrzewających przypraw są kluczem do utrzymania komfortu termicznego i wsparcia organizmu w okresie zimowym. Zimą warto również zadbać o odpowiednie nawodnienie organizmu.

O tym, jak wspierać organizm zimą, można przeczytać na stronie Narodowego Funduszu Zdrowia:
https://www.nfz.gov.pl/aktualnosci/aktualnosci-oddzialow/odzywianie-w-sezonie-zimowym-sroda-z-profilaktyka-w-ow-nfz,638.html
– oraz na Facebooku Akademia NFZ.

www.nfz.gov.pl

Print Friendly, PDF & Email
Skip to content