Aktualności

Sól kuchenna w chorobach układu krążenia

Sól kuchenna w chorobach układu krążenia

Polska zajmuje jedno z czołowym miejsc na świecie pod względem ilości spożywanej soli na dobę. Jak podają różne badania ilość spożywanej soli w Polsce to około 14 g/dobę, podczas gdy dzienne spożycie nie powinno przekraczać 5 g.

Opłata cukrowa od lipca

Opłata cukrowa od lipca

Ministerstwo Zdrowia popiera propozycję wdrożenia tzw. opłaty cukrowej od lipca br.

“Ja Pacjent”

“Ja Pacjent”

Pod takim hasłem odbyła się 10 lutego piąta już debata Medycznej Racji Stanu, think – tanku założonego 3 lata temu przez: ISP PAN, PUO i KLRwP i Green Communication z myślą o prowadzeniu systematycznego dialogu o kondycji zdrowotnej Polaków z decydentami oraz przedstawicielami najbardziej opiniotwórczych instytucji i środowisk

Posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Cukrzycy

Posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Cukrzycy

Dnia 12 lutego, w nawiązaniu do Światowego Dnia Chorego, na łączonym posiedzeniu Zespołu Parlamentarnego ds. Zdrowia Publicznego i Zespołu Parlamentarnego ds. Cukrzycy obradowano nad efektywnymi sposobami prowadzenia działań profilaktycznych w społeczeństwie

Toast na zdrowie

Toast na zdrowie

Chorując na cukrzycę warto alkohol spożywać w umiarkowanych i kontrolowanych ilościach

Skip to content