Przejdź do treści
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Aktualności

Z gabinetu dietetyka. Naprawdę bez cukru?

Z gabinetu dietetyka. Naprawdę bez cukru?

Mamy bardzo dużo różnych produktów spożywczych i niemal codziennie pojawiają się jakieś nowości ale czy naprawdę możemy wierzyć w ciasteczka bez cukru?

Sto lat, insulino!

Sto lat, insulino!

“Insulina – odkrycie, które zmieniło wszystko” tym hasłem chcemy w Polskim Stowarzyszeniu Diabetyków uczcić setną rocznicę wynalezienia tego przełomowego leku

Słodzik kontra cukier. Co jest lepsze dla zdrowia?

Słodzik kontra cukier. Co jest lepsze dla zdrowia?

Cukier krzepi, poprawia nastrój, koi skołatane nerwy. Ma też swoje mroczne strony – powoduje otyłość, próchnicę i inne choroby. Jego słodki smak można zastąpić innymi substancjami. Ale czy to jest bezpieczne dla zdrowia?

Inauguracja kampanii „Insulina 100”

Inauguracja kampanii „Insulina 100”

Celem kampanii jest zwiększenie świadomości 100-lecia odkrycia insuliny, edukowanie o insulinie pod kątem historycznym i naukowym oraz zwrócenie uwagi na nierówności w dostępie do insuliny na świecie. Kampania prowadzona jest pod patronatem m.in. Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków

Otyłość – gdzie bierze swój początek?

Otyłość – gdzie bierze swój początek?

Otyłość to jedna z najbardziej rozpowszechnionych chorób cywilizacyjnych, prowadząca do wielu powikłań. Szacuje się, że problem otyłości i nadwagi dotyczy ok. 70% społeczeństwa

Sto lat, insulino!

Jak to było przed odkryciem insuliny…

Przez stulecia diagnoza cukrzycy była dla pacjenta wyrokiem śmierci. Nieco bardziej odroczonym w przypadku osób starszych, natomiast kiedy charakterystyczne objawy cukrzycy pojawiły się u dzieci i osób młodych, wiadomo było, że mają przed sobą około roku życia…