Insulina nie toleruje skrajnych temperatur, przegrzana lub wychłodzona traci swoje właściwości. Zapas insuliny należy przechowywać w lodówce w temperaturze od 2-8 stopni Celsjusza.
Najnowsze wiadomości
- Pory posiłków powinny być zgodne z zegarem biologicznym
- Nowoczesne leczenie cukrzycy z opłaty cukrowej? “Środki rozpływają się w systemie”
- Już dziś premiera książki “Stan przedcukrzycowy: dieta i plan działania. Jak ustrzec się przed cukrzycą i żyć zdrowiej”
- Ryzyko cukrzycy można przewidzieć wiele lat wcześniej. Konieczna jest tzw. lipidomika
- Zanieczyszczenie powietrza a cukrzyca
- Nowy kierunek studiów podyplomowych – Edukator Diabetologiczny
- Jak prawidłowo wymieniać igłę?
- Częstochowa – czas na ruch w terenie
- Międzynarodowy Dzień Pielęgniarek
- Cukrzyca a zaburzenia funkcji seksualnych