Przejdź do treści
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Dnia 24 stycznia 2024 r. na zaproszenie Najwyższej Izby Kontroli w Warszawie prezes ZG PSD Monika Kaczmarek uczestniczyła w konferencji poświęconej propagowaniu i wdrażaniu zasad zdrowego odżywiania „(Nie)dobrze odżywieni – propagowanie i wdrażanie zasad zdrowego odżywiania. Co i dlaczego nie działa i co możemy z tym zrobić?”

Na początku spotkania przedstawiono prezentację NIK na temat standardu „INTOSAI-P 12 – Wartości i korzyści płynące z działalności Najwyższych Organów Kontroli i współpracy z interesariuszami”. Wszystkie kwestie podejmowane przez Najwyższą Izbę Kontroli mają na uwadze interes społeczny, a kwestia właściwego żywienia pojawia się w planie pracy Izby na 2024 rok. Dzieje się tak szczególnie po wynikach kontroli P/24/082 ,, Dostępność profilaktyki i leczenia dla dzieci i młodzieży z zaburzeniami metabolicznymi wynikającymi z otyłości i chorób cywilizacyjnych”, które Izba opublikowała 16 grudnia 2021 r.

Panel ekspertów miał na celu przyjrzeniu się temu, co nie funkcjonuje i wymaga zmiany poprzez wypracowanie, skoordynowanie i wdrożenie odpowiednich praktyk. Tutaj głos ekspertów był bardzo znaczący, gdyż ich wiedza i  doświadczenie pozwalają przedstawić różne rozwiązania systemowe i praktyczne. Zdecydowanie potrzebne jest zaangażowanie wszystkich grup interesariuszy.

Bardzo dziękujemy za zaproszenie i przedstawienie interesujących wykładów. Gratulujemy organizatorom profesjonalnego przygotowania panelu ekspertów.

Źródło: https://www.nik.gov.pl/aktualnosci/panel-ekspertow-zdrowe-odzywianie.html
https://www.facebook.com/NIKgovPL/videos/926340285345238