W sobotę 22 lipca 2023 członkowie Koła Miejskiego w Zielonej Górze mieli szansę przekonać się, jak smakują lody i ciasta bez cukru, laktozy i glutenu.

Nie-Cukiernia w naszym mieście przygotowała dla nas wygodne miejsca oraz specjalnie wybrane menu do letniego podwieczorku.

Członkowie koła dowiedzieli się podczas spotkania, jakich produktów i o jakich parametrach glikemicznych można użyć do przygotowania bezpiecznych dla diabetyka lodów i ciast.

Miło było spojrzeć na niskie poziomy cukrów po spróbowaniu specjałów.

 

Miejmy nadzieję, że wszyscy damy się z czasem przekonać do dobrych nawyków żywieniowych. Sam wypad na lody był świetną okazją, by nie siedzieć w domu, aktywnie zwiedzić nasze miasto i spotkać się z przyjaciółmi.

Izabela Franaszek-Szpak
Prezes Koła w Zielonej Górze

 

Skip to content