Już wkrótce ukaże się na rynku kwartalnik Food Science – czasopismo branżowe dedykowane dietetykom, farmaceutom, lekarzom, trenerom sportowym, a także osobom zainteresowanym rozszerzeniem wiedzy o najnowsze doniesienia naukowe z zakresu dietetyki klinicznej i sportowej, chemii żywności i farmakologii oraz farmakoterapii żywieniowej.
Nad rzetelnością artykułów publikowanych na łamach Food Science czuwa bogata międzynarodowa Rada Naukowa, Autorzy z renomowanych polskich i zagranicznych uczelni i ośrodków naukowych (tj. Akademia Wychowania Fizycznego w Katowicach, Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach, Politechnika Śląska, Polska Akademia Nauk, Uniwersytet Śląski, Uniwersytet Medyczny w Warnie i inne) oraz niezależnie powoływani recenzenci.
Czasopismo dostępne w prenumeracie.
Zapraszamy do odwiedzenia strony internetowej www.foodscience.pl