Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi – pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka.

W książce pt. ,,Ciasta i desery dla Diabetyków”, znajdziesz 120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki, wyliczoną kaloryczność każdej potrawy, a także ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych, praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier,  porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków, tabele miar i wag najpopularniejszych produktów.

Autorem Książki jest Agata Lewandowska – dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Autorka książki Polska kuchnia bezglutenowa. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera.

Patronat medialny nad publikacją sprawuje Magazyn PEN, Szugarfik, Polskie Stowarzyszenie Diabetyków oraz portal mojacukrzyca.org

Książka jest dostępna w księgarniach już od poniedziałku.

Print Friendly, PDF & Email
Skip to content