Od 2011 roku w piekarniach na terenie całego kraju mogą Państwo nabyć Chleb dla Diabetyków rekomendowany i certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Diabetyków. Stanowi on cenne uzupełnienie diety osób chorych na cukrzycę, a także osób z nadwagą i otyłością.
Włączenie do diety pieczywa o niskim IG może pomóc diabetykom w stałym i równomiernym dostarczaniu glukozy do krwi.
Chleb dla Diabetyków to również niska zawartość cukrów (1,7g/100g) i tłuszczu (w tym kwasów tłuszczowych nasyconych), wysoka zawartość błonnika pokarmowego (6,3g/100g), a także źródło białka, witaminy B1, fosforu, miedzi.
Tutaj kupisz Chleb dla Diabetyków
Dzięki uznaniu klientów, Chleb dla Diabetyków zdobył I nagrodę na sympozjum DIABETICA EXPO 2011r. w kategorii produkty spożywcze.
Polskie Stowarzyszenie Diabetyków rekomenduje spożywanie Chleba dla Diabetyków jako produktu o niskim indeksie glikemicznym.